Kuchnia francuska - każdy szef kuchni musi ją znać. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych technik przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej. wesela lublin
Kuchnia francuska do łatwych nie należy. Dania potrafią być skomplikowane, często są dobrym sprawdzianem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Duża liczba potraw duszonych, na bazie wina.
Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Raptem parę składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.
Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. W temacie wesele w lublinie warto poczytać również pozostałe informacje. Wpis inspirowany jest również najtańsze wesele w lublinie wesela w lublinie - też dobry sala weselna lublin - tekst jest OK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz